Previous
Next

Semne de circulatie

Compania noastra vă oferă semne de circulatie (indicatoare rutiere) si servicii complete pentru siguranta circulatiei si marcare rutieră cu utilaje de marcare proprii. Materialele folosite au certificarile conforme legislatiei nationale si garanteaza calitatea si durabilitatea proiectelor.

indicatoare rutiere

Detalii indicatoare rutiere

Indicatoarele rutiere sunt semne ridicate pe marginea sau deasupra drumurilor sau parcarilor pentru a oferi instrucțiuni sau pentru a furniza informații utilizatorilor de drum. Primele semne au fost repere simple din lemn sau piatră. Ulterior, au fost introduse semne cu brațe direcționale.

Odată cu creșterea volumului de trafic începând cu anii 1930, multe țări au adoptat semne picturale sau le-au simplificat și standardizat semnele pentru a depăși barierele lingvistice și pentru a spori siguranța în trafic. Astfel de semne picturale folosesc simboluri (adesea siluete) în locul cuvintelor și se bazează de obicei pe protocoale internaționale. Astfel de semne au fost dezvoltate pentru prima dată în Europa și au fost adoptate de majoritatea țărilor în diferite grade.

-
-

Semnele de circulatie sunt o necesitate

Dezvoltarea automobilelor a încurajat sisteme de semnalizare mai complexe folosind mai mult decât doar avize pe bază de text. Unul dintre primele sisteme moderne de semnalizare rutieră a fost conceput de Clubul Turistic italian în 1895. Până în 1900, un Congres al Ligii Internaționale a Organizațiilor de Turism din Paris a avut în vedere propunerile de standardizare a semnalizării rutiere. În 1903, guvernul britanic a introdus patru semne „naționale”, bazate pe formă, dar modelele de bază ale majorității semnelor de trafic au fost stabilite la Congresul rutier internațional din Paris din 1908. În 1909, nouă guverne europene au convenit asupra utilizării a patru simboluri picturale, care indică „denivelare”, „curbă”, „intersecție” și „trecere de cale ferată la nivel de grad”. Lucrările intense la indicatoarele rutiere internaționale care au avut loc între 1926 și 1949 au condus în cele din urmă la dezvoltarea sistemului european de indicatoare rutiere. Atât Marea Britanie cât și Statele Unite au dezvoltat propriile sisteme de semnalizare rutieră, ambele fiind adoptate sau modificate de multe alte națiuni în sferele lor de influență. Marea Britanie a adoptat o versiune a indicatoarelor rutiere europene în 1964 și, în ultimele decenii, semnalizarea din America de Nord a început să folosească câteva simboluri și grafică amestecate în engleză.

Gama variata de indicatoare

Oferim o gama variata de indicatoare de reglementare rutiera si indicatoare rutiere:

– Indicatoare de prioritate: Cedează trecerea, Oprire, Stop, Drum cu prioritate, etc.

– Indicatoare de interzicere sau restrictie: Accesul interzis, Circulatia interzisa, Accesul interzis vehiculelor destinate transportului, etc

– Indicatoare de reglementare: Limitare de viteză diferentiată pe categorii de vehicule, Accesul interzis vehiculelor având o lătime mai mare de X metrii, Interzis a vira la stânga, Întoarcerea interzisă, Claxonarea interzisă, Sfârsitul tuturor restrictiilor, Stationarea interzisa, oprirea interzisa, Sfarsitul limitarii de viteza, etc.

– Indicatoare de reglementare: Stationare alternantă, Zonă de stationare cu durată limitată, Zonă cu viteză limitată, Accesul interzis vehiculelor care transportă substante explozibile sau usor infamabile, etc.

– Indicatoare de obligare: Înainte, La dreapta, Ocolire, Drum pentru pietoni, pista pentru biciclete, etc.

– Indicatoare de orientare si informare: Trecere pentru pietoni, Presemnalizarea traseului de urmat în vederea efectuării virajului, Drum fără iesire, Bandă rezervată circulatiei autovehiculelor, Confirmarea directiei de mers spre o locatie, Sens unic, Post de prim ajutor, drum pentru autovehicule, statie de alimentare cu carburanti, Parcare, WC public, Apa potabila, stadion, supermarket, zona pietonala, Zona monitorizata, Locuri destinate personaleor cu handicap, directia drumului cu prioritate etc.

– Mijloace de semnalizare: Drum in lucru, Girlandă de polietilenă sau lant, Baliză directională care indică ocolirea obstacolului, Baliză tip jalon, Con de dirijare, Barieră normală, Barieră directională, Parapet din material plastic, Bază polietilenă.

-

Intra in contact cu noi

Te rugam sa completezi datele de contact pentru a intra in legatura cu noi.
Toate campurile sunt obligatorii de completat.